Ψηφίζοντας Ένωση Κεντρώων οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν

2019-06-23

Από θεατής του «καναπέ» αποφάσισε να γίνει ενεργός πολίτης και να σταθεί στο πλευρό του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, με την Ένωση Κεντρώων, Αλέξανδρος Ανδριώτης δηλώνει ότι βαρέθηκε τα όμορφα και περίτεχνα λόγια και αποζητά ξεκάθαρες κουβέντες, κάνει λόγο για ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από το οποίο λείπει το μέτρο, ζητά 12ετή θητεία για τους βουλευτές και ξεκαθαρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων θα δώσει τέλος σε διορισμούς και ρουσφέτια.

Σε μια δύσκολη, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά περίοδο αποφασίσατε να εκτεθείτε στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Πως πήρατε μια τέτοια απόφαση;

Είμαστε όλοι κάτοικοι αυτού του τόπου, αλλά κοντεύουμε να γίνουμε, αν δεν έχουμε γίνει ήδη, ένοικοί του. Δεν προερχόμαστε από τη χώρα λωτοφάγων, όπου τα πάντα καλύπτουν η αμνησία και η λήθη. Αυτή η τακτική εξυπηρετούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια τους εκπροσώπους του δικομματισμού, τους εγκάθετους της πολιτικής που απομυζούσαν με όμορφα λόγια τις θυσίες του Έλληνα πολίτη. Και θα μου επιτρέψετε να πω, πως δεν πρόκειται για μια ακούσια παραπλάνηση. Πρόκειται για εκούσια εξαπάτηση του ελληνικού λαού, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να συγκαλύψει τις πομπές του και τις ανομίες του. Κάθε τετραετία ένοιωθα ότι παρακολουθούσα μια θεατρική παράσταση που εναλλάσσεται από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας. Πτωχεύσαμε και ακόμα τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είπα, λοιπόν, ότι πρέπει να σταματήσουμε να τους παρακολουθούμε από την ασφάλεια του καναπέ και να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Υπό αυτή την έννοια, ένωσα τις δυνάμεις μου με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

Θεωρείτε ότι οι θέσεις και ο λόγος της Ένωσης Κεντρώων βρήκαν απήχηση στα προσωπικά πιστεύω σας;

Πιστεύω στις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων. Είναι ξεκάθαρες, χωρίς όμορφες και περίτεχνες λέξεις, με την ακρίβεια και την αλήθεια που μας προσφέρουν οι αριθμοί. Δηλαδή ένα συν ένα μας κάνει 2 και όχι 4. Στην Ένωση Κεντρώων δεν αντιμετωπίζουμε τους ψηφοφόρους ως αγέλη χωρίς γνώμη και άποψη αλλά σαν ενεργούς ανθρώπους, μέλη μιας κοινωνίας που γνωρίζει τι θέλει. Έτσι γνωρίζουν ότι τώρα δεν μπορούν να ελπίζουν σε διορισμούς και ρουσφέτια. Γνωρίζουν, επίσης, πως ήρθε η ώρα να λύσουμε τα γνωστά προβλήματα της κοινωνίας μας, όπως ακόμα γνωρίζουν ότι, ψηφίζοντας το Βασίλη Λεβέντη που είκοσι επτά χρόνια τα φωνάζει δυνατά, μπορούν να ελπίζουν στο μέλλον.

Σε ποια σημεία του κόμματός σας χρειάζεται να επικεντρώσουμε την προσοχή μας; Ποια είναι τα «ατού» σας έναντι των πολιτικών σας αντιπάλων;

Δίνουμε λύσεις σε μια πτωχευμένη οικονομία με τις 9 προτάσεις μας. Όλα τα βάρη
να μοιραστούν αναλογικά σε όλους τους πολίτες δίκαια. Να εφαρμοσθούν επιτέλους οι απαραίτητες, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, μεταρρυθμίσεις. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά μας με τους υπολοίπους. Εμείς μπορούμε να τις εφαρμόσουμε γιατί δεν υπηρετούμε συμφέροντα, δεν έχουμε διορίσει και δεν έχουμε τάξει. Αυτή είναι η δύναμη της Ε. Κ. και για αυτό χρειαζόμαστε την δύναμη που μας δίνει η ψήφος σας.

Τι πρέπει να αλλάξει στο πολιτικό σύστημα, ώστε να υπάρξει ανατροπή του απαξιωτικού κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία;

Να τελειώσει η αιώνια θητεία των βουλευτών. Τα 12 έτη είναι αρκετά για τους βουλευτές και τα 8 έτη για τον πρωθυπουργό. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να διαβρώνουν τη δημοκρατία και να δημιουργούν πελατειακές ή άλλου είδους σχέσεις.

Κατεβαίνετε υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Τι γνωρίζετε για αυτή την αχανή Περιφέρεια;

Ο νομός Αττικής είναι μια μικρογραφία όλης της Ελλάδος αλλά με πολλαπλάσια προβλήματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η έλλειψη οριοθέτησης αρκετών βιομηχανικών πάρκων, οι αυθαίρετες κατασκευές κ.λ.π. Αυτό πρέπει να αλλάξει , όχι μόνο για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της αλλά και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του τόπου μέσω ενεργειακών υποδομών.